vergelijk ook: sparenbetalennotarisadvocaatziekenhuiszorgverzekeringhuisartstandartscreditcardfinancieel adviseurprovisiehypotheek
Alle banken voor sparen en betalen vergelijken

Home > Spaarrekeningen

Spaarrekeningen

Spaarrekeningen

Nederlanders sparen veel maar halen niet altijd het maximale uit hun spaargeld. Deze site geeft een compleet en actueel overzicht van de spaarrente bij in Nederland af te sluiten spaarrekeningen en deposito's. Informatie om als spaarhulp te gebruiken voor een maximaal rendement op spaargeld. BankenOverzicht.nl is onafhankelijk omdat, in tegenstelling tot veel andere spaarrentesites, deze niet verbonden is aan een bank of andere financiele instelling.
Vergelijk spaarrekeningen

Soorten spaarrekeningen

Spaarvormen zijn er in overvloed. Als spaarder kunt u kiezen uit verschillende spaarvormen.
Hier vind u informatie over iedere spaarvorm. U vindt een korte uitleg over elke vorm van sparen, een totaaloverzicht van alle spaarrekeningen en de actuele rentes per spaarvorm. Zo kiest u altijd de spaarvorm die het beste bij u past qua rente en voorwaarden.

Traditioneel sparen

Met het traditionele sparen is iedereen bekend. U heeft als klant veel vrijheid: heeft u geld over, dan kunt u bijstorten, zit u krap, dan kunt u moeiteloos opnoemen. Deze spaarvorm heeft een variabele rente.
Vergelijk traditionele spaarrekeningen

Internetsparen

Dit is een gewone spaarrekening, het enige verschil is dat u alles via internet kan regelen. Uw saldo bekijken, geld opnemen of storten, u doet het allemaal online. Omdat de bank hiermee kosten bepaart, krijg u meestal hier een hogere rente op.
Vergelijk internetspaarrekeningen

Deposito's

Een spaardeposito is een spaarvorm waarbij het spaargeld voor een langere periode wordt vastgezet. Normaliter geldt , hoe langer de periode op een spaardeposito hoe hoger de spaarrente. Als u tussentijds geld wilt opnemen, betaalt u een boete.
Vergelijk depositos

Jeugdsparen

Wilt u voor uw kind een potje maken voor de toekomst? Begin dan al vroeg met sparen met een jeugdspaarrekening. Vaak krijg je ook nog een hogere rente dan een normale spaarrekening. Je kan echter vaak niet het geld eerder opnemen dan de 18de verjaardag van het kind, dus hou daar rekening mee!
Vergelijk groen sparen

Groen/duurzaam sparen

Een groene spaarrekening werkt in principe hetzelfde als een gewone spaarrekening, echter er is één groot verschil. Bij de groene spaarvorm wordt het geld uitsluitend geïnvesteerd in bedrijven en instellingen die rekening houden met de natuur en het milieu.
Vergelijk groen sparen