vergelijk ook: sparenbetalennotarisadvocaatziekenhuiszorgverzekeringhuisartstandartscreditcardfinancieel adviseurprovisiehypotheek
Alle banken voor sparen en betalen vergelijken

Home > Alles over banken > Financiƫle woordenlijst

Juridische woordenlijst

Dagrente

Dit is de rente die op dat moment geldt voor het afsluiten van een nieuwe hypotheek.

Debitcard

Een debitcard is een betaalmiddel in de vorm van een pas. Er dient eerst geld op de pas gestort te worden, waarmee er vervolgens mee betaald kan worden.

Debiteur

Een debiteur wordt ook wel een schuldenaar genoemd. De debiteur(een bedrijf of persoon) is een bedrag verschuldigt aan een crediteur.

Deposito

Een deposito is een spaarvorm bij de bank. Uw geldbedrag wordt voor een van te voren afgesproken periode vastgelegd tegen een bepaalde (vaste)rentevergoeding. Deze rentevergoeding is hoger dan bij een normale spaarrekening. Het is vaak niet mogelijk om gedurende de looptijd geld te storten of op te nemen bij een spaardeposito. Een depositorekening is een geschikte manier om uw vermogen voor een langere periode vast te laten leggen tegen een hogere rente. 

Depositorekening

Dit is de rente die de bank geeft wanneer u uw geld onderbrengt bij de bank in de vorm van een depositorekening.

Direct opneembaar

De direct opneembare spaarrekening is een vorm van sparen bij de bank. U heeft de vrijheid om uw geld op te nemen of op de bank te zetten wanneer en hoeveel  u maar wilt. Daarintegen rust er een variabele rente op een direct opneembare spaarrekening. Tevens bent u ook niet verzekerd van een vast rendement, dit in tegenstelling tot een spaardeposito rekening.

Zie ook: Depositorekening