vergelijk ook: sparenbetalennotarisadvocaatziekenhuiszorgverzekeringhuisartstandartscreditcardfinancieel adviseurprovisiehypotheek
Alle banken voor sparen en betalen vergelijken

Home > Alles over banken > Financiële woordenlijst

Juridische woordenlijst

AAA

Dit spreekt men uit als ´Triple A´. De Triple A wordt gehanteerd om de kredietwaardigheid aan te geven van bijvoorbeeld banken en andere financiële instellingen.

Aandeel

Een aandeel is een bewijs dat u deelneemt in het kapitaal van een onderneming. Wanneer u in het bezit bent van een of meerdere aandelen dan bent u aandeelhouder.

AEX

AEX staat voor Amsterdam Exchange Index, dit is de belangrijkste beursindex In Nederland. De AEX geeft de koersen weer van de 25 fondsen die het meest verhandeld worden.

Aflossen

Bij het aflossen betaald u het geleende bedrag terug, vaak in termijnen en met rente over het geleende bedrag. Bijvoorbeeld bij een lening bij een bank of een hypotheek.

Aflossingsvrije lening

Een aflossingsvrij lening is een lening waarbij er niet afgelost hoeft te worden op de korte termijn. Echter betaald u wel rente gedurende de looptijd. Hierdoor heeft u lagere maandelijkse lasten dan bij bijvoorbeeld een persoonlijke lening.