vergelijk ook: sparenbetalennotarisadvocaatziekenhuiszorgverzekeringhuisartstandartscreditcardfinancieel adviseurprovisiehypotheek
Alle banken voor sparen en betalen vergelijken

Home > Alles over banken > Banken > Vergelijk ook je zorgverzekering

Vergelijk ook je zorgverzekering

Naast bankenoverzicht.nl heeft DGN Groep meerdere projecten waarin het vergelijken centraal staat.
DGN heeft als missie complexe consumentenmarkten inzichtelijk, transparant en begrijpelijk te maken, met als uiteindelijk doel de kwaliteit van het aanbod te verbeteren tegen lagere kosten.

Zorgkiezer

In 2005 is Zorgkiezer opgestart met als streven de kwaliteit van de zorg inzichtelijk te maken.
Op Zorgkiezer kan je zorgverzekeringen vergelijken op premie, service, polisvoorwaarden en kortingen.
Jaarlijks wordt de site bezocht door meer dan een miljoen bezoekers op zoek naar de beste tandarts, de juiste zorgverzekering of simpelweg een fysiotherapeut in de buurt. ZorgKiezer.nl gaat echter verder dan de site alleen. Door nadrukkelijk de media op te zoeken (Radar, Kassa, RTL Nieuws etc.), strijdt ZorgKiezer op meerdere vlakken voor transparantie in en kwaliteit van de zorg.

Inmiddels is ZorgKiezer.nl uitgegroeid tot een zorgplatform en dé zorgvergelijker van Nederland.

Onafhankelijk vergelijken

Doordat zorgverzekeraars niet betalen voor een vermelding op Zorgkiezer.nl onderscheiden wij ons van andere vergelijkingssites. De goedkoopste zorgverzekering staat bij ons altijd bovenaan de resultaten.

Direct online afsluiten

In de zorgvergelijker kan de bezoeker zijn zorgwensen en zorgbehoeften aangeven en de goedkoopste zorgverzekeringen die aansluiten op dat wensenpakket worden getoond. Na het vergelijken van de verzekeringen kun je de beste of goedkoopste zorgverzekering 2016 direct online afsluiten. Zorgkiezer heeft een gratis overstapservice waarmee wij de oude zorgverzekering voor je opzeggen.

Korting zorgverzekering

Wij hebben met alle zorgverzekeraars gesproken om onze bezoekers een collectieve korting aan te bieden via ZorgKiezer.nl. Daarom kunnen wij een collectieve korting bieden op een aantal zorgverzekeringen. Kijk hier voor een overzicht van zorgverzekeringen met korting.

Transparantie in de zorg

Door het inzichtelijk maken van gegevens van zorgverleners en zorgverzekeringen streeft Zorgkiezer ernaar dat deze transparantie van het zorgaanbod uiteindelijk leidt tot betere zorg tegen lagere kosten. In november 2005 was Zorgkiezer de eerste website die de wachtlijsten van ziekenhuizen via het internet inzichtelijk maakte. Ook publiceerden wij in 2009 een overzicht van alle collectieve kortingen van zorgverzekeringen.

Ziekenhuis vergelijken

Ben je op zoek naar een ziekenhuis in de buurt of een bepaalde behandeling of specialisme? Op Zorgkiezer kun je eenvoudig ziekenhuizen vergelijken op basis van bovengenoemde criteria.
Ondanks de hoge kwaliteit van de zorg in Nederland, zijn er wel degelijk verschillen in kwaliteit en wachttijd. Zorgkiezer heeft deze gegevens voor je verzameld. 

In Nederland heb je recht op vrije zorgkeuze, wat betekent dat je zelf mag kiezen bij welke zorgverlener jij je laat behandelen.
Ook kan je op Zorgkiezer controleren of jouw zorgverzekering een contract heeft met jouw ziekenhuis. Naar het ziekenhuis gaan is meestal geen prettige gebeurtenis, daarom is het fijn als je een ziekenhuis bij jou in de buurt kunt vinden. Check direct of jouw verzekeraar jouw ziekenhuis vergoedt.

Huisarts vergelijken

Een bezoek aan de huisarts wordt betaald vanuit het basispakket van de zorgverzekering. Iedereen die in Nederland woont of werkt is verplicht om tenminste een basisverzekering te hebben.
Alle bezoeken aan de huisarts en ook eventuele medische handelingen gedaan door de huisarts worden vergoed door de basisverzekering.
Normaal gesproken moet er eigen risico betaald worden voor kosten die gemaakt worden vanuit de basisverzekering. De huisarts valt hier echter niet onder. Dit betekent dat je dus geen eigen risico hoeft te betalen voor een bezoek aan je huisarts of een medische handeling door een huisarts. Wanneer je door de huisarts wordt doorverwezen naar bijvoorbeeld een specialist, dan komen deze behandelingen wel onder het eigen risico te vallen. Dit geldt ook voor medicijnen die zijn voorgeschreven door de huisarts en onderzoeken die ergens anders gebeuren, bijvoorbeeld laboratorium testen.

Tandarts vergelijken

De basisverzekering vergoed de tandheelkundige zorg voor volwassenen niet. Wil je deze kosten toch vergoed krijgen dan kun je een aanvullende verzekering afsluiten.
Welke behandelingen en hoeveel je vergoed krijgt verschilt per verzekeraar. Kijk voor de tandartstarieven.
Chirurgische tandheelkundige zorg en een uitneembaar kunstgebit vallen wel binnen het basispakket. Voor kinderen en jongeren tot 18 jaar vergoedt de basisverzekering de meeste tandartsbehandelingen.

Op zorgkiezer.nl kan je alle tandartsen vergelijken op tarieven en kwaliteit. Maak vervolgens een afspraak bij een tandarts in de buurt.

DGN Groep

ZorgKiezer.nl is een van de projecten van DGN Groep en heeft in het kader van de Wet financieel toezicht een AFM vergunning voor advisering en bemiddeling van zorgverzekeringen. Andere projecten van DGN Groep zijn Autoverzekering24.nl en Hypotheek24.nl en deGoedkoopsteNotaris.nl.

Interessante links:

Jongerenzorgverzekering.nl

Top 5 sparen

  1. 1,25% Knab
  2. 1,21% LeasePlan Bank
  3. 1,20% MoneYou
  4. 1,20% Argenta
  5. 1,20% DHB Bank

Top 5 goedkoopste bankrekeningen

  1. 0,00 ICBC
  2. 0,00 Staalbankiers
  3. 0,00 Staalbankiers
  4. 15,00 ASN Bank
  5. 17,40 ING