vergelijk ook: sparenbetalennotarisadvocaatziekenhuiszorgverzekeringhuisartstandartscreditcardfinancieel adviseurprovisiehypotheek
Alle banken voor sparen en betalen vergelijken

Home > Alles over banken > Sparen > Zilvervlootrekening

Zilvervlootrekening

De zilvervlootrekening werd in de jaren '60 in Nederland bedacht om jongeren in de leeftijd van 15 tot 20 jaar te stimuleren om meer te sparen. Deze jongeren konden bij de bank geld sparen tot een bepaald maximumbedrag, waarna ze aan het eind van die periode van de staat een premie kregen van 10% van het spaartegoed (inleg + rente). Vanaf 1987 werd op nieuwe rekeningen de 10% premie alleen nog maar berekend over de inleg en dus niet langer over de inleg plus rente. Enkele jaren geleden blies de inmiddels failliet verklaarde DSB Bank de zilvervloot rekening opnieuw nieuw leven in. Veel ouders en grootouders gaven hun kind of kleinkind een zilvervlootrekening kado. 

In 2012 heeft SNS Bank besloten het zilvervloot sparen dit jaar nieuw leven inblazen. De bank komt daarmee tegemoet aan een breed gedeelde wens in de Tweede Kamer om de jeugd weer meer te laten sparen.

Wilt u een spaarproduct voor uw kind of kleinkind aanschaffen? Vergelijk spaarrekeningen op BankenOverzicht.nl

.
Veelgestelde vragen
Waarom werd de zilvervlootrekening zo genoemd?

De zilvervlootrekening was genoemd naar de destijds op scholen algemeen bekende zilvervloot. 

Top 5 sparen

  1. 1,25% Knab
  2. 1,21% LeasePlan Bank
  3. 1,20% MoneYou
  4. 1,20% Argenta
  5. 1,20% DHB Bank

Top 5 goedkoopste bankrekeningen

  1. 0,00 ICBC
  2. 0,00 Staalbankiers
  3. 0,00 Staalbankiers
  4. 15,00 ASN Bank
  5. 17,40 ING