vergelijk ook: sparenbetalennotarisadvocaatziekenhuiszorgverzekeringhuisartstandartscreditcardfinancieel adviseurprovisiehypotheek
Alle banken voor sparen en betalen vergelijken

Home > Alles over banken > Banken > Lenen bij de bank

Lenen bij de bank

Als u geld nodig heeft, kunt u geld lenen bij de bank. U krijgt een bedrag van de bank en moet dat na een bepaalde periode terugbetalen. Dit terugbetalen kan gespreid gebeuren. In dat geval betaalt u periodiek over een lange periode uw lening af aan de bank. U kunt ook op een gezet tijdstip het hele bedrag in een keer terugbetalen. Als u een lening krijgt, zult u ook rente moeten betalen. De bank berekent die rente in de vorm van een percentage van het bedrag dat u leent. Als u 1000 euro leent van de bank, met een rente van 5%, dan moet u 1050 euro terugbetalen.

Het gebruiken van een creditcard is ook een vorm van geld lenen. Op het moment dat je je creditcard gebruikt, betaalt de bank jouw aankoop. Je betaalt die later in de maand of in sommige gevallen zelfs gespreid terug. Ook daarvoor brengt de bedrag een bijdrage in de vorm van rente in rekening. 

Geld lenen neemt een risico met zich mee. U moet uw lening namelijk ook weer afbetalen. Als u verwacht geld te krijgen, waarmee u uw lening kunt afbetalen, maar het loopt toch anders, kunt u in de problemen komen met uw lening. Leen daarom niet meer dan noodzakelijk en als u niet hoeft te lenen, doe het dan niet. U kunt bijvoorbeeld ook wachten met uw aankoop en uw geld op een spaarrekening zetten. Dan ontvangt u rente en kunt u later uw aankoop doen. 

Top 5 sparen

  1. 1,25% Knab
  2. 1,21% LeasePlan Bank
  3. 1,20% MoneYou
  4. 1,20% Argenta
  5. 1,20% DHB Bank

Top 5 goedkoopste bankrekeningen

  1. 0,00 ICBC
  2. 0,00 Staalbankiers
  3. 0,00 Staalbankiers
  4. 15,00 ASN Bank
  5. 17,40 ING