vergelijk ook: sparenbetalennotarisadvocaatziekenhuiszorgverzekeringhuisartstandartscreditcardfinancieel adviseurprovisiehypotheek
Alle banken voor sparen en betalen vergelijken

Home > Alles over banken > Sparen > Klimspaardeposito

Klimspaardeposito

Een klimspaardeposito is een spaarvorm waarbij er elk jaar gebruik kan worden gemaakt van een hogere rente. Voor elk jaar dat het geld vast staat op de rekening van het klimspaardeposito, wordt er een hogere rentepercentage gegeven. De klimspaardeposito loopt vaak voor een periode van één tot vijf jaar. Bij een langere looptijd van de klimspaardeposito is de spaarrente hoger.

Bij de klimspaardeposito wordt meteen aangegeven hoe hoog de spaarrente is en hoe hoog deze gaat worden. Het is niet mogelijk om altijd tussentijds geld op te nemen. Hier zijn echt wel een aantal uitzonderingen op zoals overlijden. 

Let op bij het afsluiten van een klimspaardeposito bij welke bank de hoogste rente behaald kan worden, maar ook hoe hoog de minimale inleg is voor de klimspaardeposito en of het spaargeld vrij opneembaar wordt na een jaar. Eerst een klimspaardeposito vergelijken is daarom altijd verstandig. 

Top 5 sparen

  1. 1,25% Knab
  2. 1,21% LeasePlan Bank
  3. 1,20% MoneYou
  4. 1,20% Argenta
  5. 1,20% DHB Bank

Top 5 goedkoopste bankrekeningen

  1. 0,00 ICBC
  2. 0,00 Staalbankiers
  3. 0,00 Staalbankiers
  4. 15,00 ASN Bank
  5. 17,40 ING